Workshop i uv-foto på Lunds Dykarskola!

Jag kommer att ha en workshop i undervattensfotografering i samarbete med Lunds Dykarskola. Här är lite information om den!

 

Lär dig att ta bättre bilder under vatten! I denna workshop kommer vår eminente instruktör Stefan Beskow att visa dig en mängd olika tips och idéer för hur du ska utvecklas som undervattensfotograf.

Workshopen är tredelad och har följande upplägg:

 

Del 1:
Kursen inleds med en träff på Lunds Dykarskola.
Här går vi igenom grunderna till undervattensfotografering och kommer bland annat att ta upp:
*Utrustning: vad som krävs och hur du optimerar den utrustning du redan har
*Dyka med kamera: hur du på bäst sätt närmar dig ditt motiv både med hänsyn till miljön och för att dina bilder ska bli så bra som möjligt.
*Ljussättning: med blixt och utan blixt.
*Komposition: vi tittar på grunderna i hur du kan komponera dina bilder och vad som utmärker komposition under vattnet. Stefan kommer även att prata om vad som utmärker en bra undervattenbild.
*Hur du hittar ditt motiv: genomgång av de arter vi kan fotografera när vi åker upp till Smögen, samt var du kan hitta dem.

Del 2:
Vi åker upp till Smögen för att dyka i två dagar. Vi kommer att hålla till på Smögen dyk & upplevelse där vi har obegränsad stranddykning och även 2 båtdyk. Helpension är också inkluderat. Tiden för vår resa hit är vald med omsorg eftersom denna tid på året ofta bjuder på bra sikt och mängder med motiv som är mycket fotovänliga. Det är bland annat bästa tiden på året för att se nakensnäckor som är en självklar favorit för undervattensfotografer. I Smögen kommer vi att kunna titta på bilderna vi tar och Stefan ger direkt feedback om vad som är bra och vad som kan göras bättre.

Del 3.
En vecka efter att vi varit uppe i Smögen och dykt träffas vi igen och tittar på bilder. Alla deltagare plockar med några favoriter och vi granskar och ger varandra feedback. Vill du därefter få din bild tryckt och äran att sitta på väggen på Lunds dykarskola kan du lämna in bilden så gör vi en förstoring som sedan får hänga på dykskolan!

————————–————————–————————
Stefan Beskow har fotograferat under vatten i mer än 15 år. Han har blivit publicerad i de flesta världsdelar och har varit skribent och fotograf till tidningen DYK och numera även Dykking. Förutom dykmagasin säljer han bilder genom bildbyråer och deltar i fototävlingar där han har fått framskjutna placeringar vid ett flertal tillfällen. Stefan är också lärare på Moderskeppet som är Nordens största utgivare av instruktionsfilmer för foto och bildbehandling.

————————–————————–————————-
Kurspris: Totalt 4 550kr
Inklusive transport till och från Smögen. Boende med helpension (kvällsfika fredag, frukost, lunch o middag lördag samt frukos och lunch söndag). Fria dyk lördag/söndag varav 2 båtdyk, resterande längst vikarna kring Smögen dyk på deras ”husrev”.Lundsdykhsida2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>