Babysimfotografering

För närvarande samarbetar jag med fyra olika företag som babysimsfotograf. Upplägget brukar se ut ungefär som det jag beskriver nedan men kan naturligtvis anpassas efter andra önskemål. Vill ni se fler exempelbilder finns det i min portfolie. Om ni önskar fotograf till ert simföretag, hör av er!

Fotograferingen sker med professionell undervattenskamera och jag har mer än tio års erfarenhet av undervattensfotografering. Normalt orkar barnen med ca 2-4 dyk och jag hinner med att ta 3-6 bilder på varje dyk.

Jag kommer därefter att välja ut de tre bilder som jag anser är bäst. Dessa bilder bearbetar jag sedan i Photoshop.

Utöver de bearbetade bilderna så får ni alla bilder som vi har tagit på ert barn. Du kan disponera dessa bilder fritt (ej i kommersiellt syfte) och behöver inte betala bild för bild, som är vanligt hos fotografer annars. Det kan också vara kul för er att se hur hela dyket gått till och kanske kan ni lära er något av dem inför eventuella kommande fotograferingar. Bilderna kommer på en CD till er angivna adress 1-2 veckor efter att betalning skett.

Att tänka på:

–    Att vid ett tillfälle kunna få den ”perfekta bilden” (som till exempel Nirvanas välkända skivomslag) är inte realistiskt. Själva dyktiden för barnet är totalt mellan ca 20-40 sekunder och oftast blir bilderna tagna snett från sidan. Oftast kommer någon del av en vuxen med i bilden, vilket inte behöver göra bilden sämre. En hjälpande hand som tar emot, eller förälderns ansikte som betraktar barnet t.ex.

–   Fotograferingen är på barnets villkor och jag kommer inte att pressa barnet till att dyka om det inte vill. Därför ska ni inte ha för stora förväntningar första gången ni blir fotograferade under vattnet. Skulle barnet vara ledset och inte alls på humör avstår jag att fotografera (och tar naturligtvis inte betalt då heller).

–    Jag börjar med att fotografera barnet då du gör ett vanligt enkelt dyk. Om du känner dig mogen att låta barnet ”dyka med släpp” så gör vi det.

–      Tänk även på vad ni själva har på er. Tunnslitna och ljusa baddräkter blir lätt genomskinliga under vattnet. Även baddräkter med lös resår bör undvikas.

–      Glöm inte att skriva ut ”Anmälan till fotografering”  samt kuvert med pengarna och ta med er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>