Ny kurs hos Moderskeppet!

 

Jag var precis i Jönköping och filmade en ny kurs för Moderskeppet. Denna gång handlar kursen om att bildbehandla dykfoton. Många gånger när du ser undervattensbilder på nätet eller i tidningar lider bilderna av brister som är förhållandevis lätta att rätta till. Det är detta jag visar i nya kursen, hur du enkelt och ofta ganska snabbt, fixar dina bilder. Den del av kursen som handlar om backskatter, är ganska ingående och där jobbar jag både i Lightroom och Photoshop eftersom det kan krävas lite olika tekniker för att få bukt med detta problem. Annars jobbar jag med Lightroom som jag tycker är ett utmärkt program för att bildbehandla undervattensbilder!

Att spela in denna kurs har varit otroligt givande för mig ( och blir förhoppningsvis givande för andra undervattensfotografer när den publiceras ;-). Att sitta hemma framför datorn och bildbehandla är en helt annan sak än att visa hur du gör och samtidigt kunna förklara det. Det har tagit åtskilliga timmar att skriva manus och Filip Pilthammar  och de andra på Moderskeppet har varit ett stort stöd i detta (även om jag tycker bilder på söta kattungar som förolyckas vid felsägningar är ett slag under bältet… ;-).  Detta har ju såklart lett till att jag blivit betydlig vassare på bildbehandling än jag var innan. Att lära ut något kräver ju betydligt större StefanUVblogg2kunskap än att bara utföra det själv.

Väl på plats i Jönköping väntade ljudbås och inspelningsstudio där jag spenderade många timmar. Det är en speciell känsla, på gott och ont, att höra sin egen röst, skärskåda

den ingående och få berättandet att flyta på utan att hacka. Minsta felsägning blir ju otroligt tydlig när man tvingas kontrollera varenda tagning!

På det hela taget var det roliga dagar och som sagt mycket givande.  Jag hoppas att det blir ännu fler kurser inom en inte allt för avlägsen framtid!

Vill ni redan nu gå in och läsa lite mer finns här en länk från Moderskeppet. http://guld.moderskeppet.se/fixa-till-dina-dykfoton/

 

 

 

 

 

 

Bild: Filip Pilthammar